ГоловнаСвіт

СК Росії звинуватив Україну в умисному обстрілі території РФ

Російські слідчі звинувачують українських військових, Нацгвардію і "Правий сектор" у загибелі однієї людини

СК Росії звинуватив Україну в умисному обстрілі території РФ
Фото: sledcom.ru

У Слідчому комітеті Росії вважають, що снаряд, який влучив у житловий будинок Донецька Ростовської області, було випущено українськими військовослужбовцями умисно.

Про це 14 липня повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на представника СКР Володимира Маркіна.

"Невстановлені військовослужбовці Збройних сил України, члени Нацгвардії України і "Правого сектору" 13 липня здійснювали з території України постріли по Донецьку Ростовської області ", - заявив Володимир Маркін.

За словами Маркіна, військовослужбовці спеціально обстріляли місто, але не довели свої задуми до кінця через незалежні від них обставини.

У СКР стверджують, що нібито через потрапляння снаряда 13 липня у житловий будинок загинула одна людина. Представник СКР вказав, що слідством призначені судово-медичні експертизи, направлені на встановлення причин смерті і тяжкості поранень.

Нагадаємо, 8 липня СК РФ порушив нову справу проти українських військових за ознаками викрадення та катування громадянина Росії. Раніше СК РФ порушив кримінальні справи проти української армії за антитерористичну операцію, проти губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського і глави МВС Арсена Авакова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram