ГоловнаСвіт

Обама і Расмуссен обговорили російську агресію проти України

У НАТО порушили питання про можливий захист від збройного нападу

Обама і Расмуссен обговорили російську агресію проти України
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама у вівторок обговорив з генсеком НАТО Андерсом фог Расмуссеном здатність Альянсу подолати нинішні виклики глобальної безпеки, зокрема на тлі агресії РФ проти України.

Про це повідомив представник Білого дому Джош Ернест, повідомляє "Укрінформ".

"Лідери обговорили можливі наслідки російської агресії в Україні для європейської безпеки, а також те, що Сполучені Штати та інші союзники зробили протягом останніх декількох місяців, щоб запевнити всіх союзників у прихильності Альянсу виконувати статтю 5 Договору колективної безпеки", - сказав він.

Ця стаття передбачає, що збройний напад на будь-яку з країн НАТО в Європі або Північній Америці буде розглядатися як напад на Альянс загалом. У такому разі всі країни НАТО повинні забезпечити військову підтримку країні, яка  зазнала нападу.

Обама і Расмуссен також обговорили перспективи небойової місії НАТО в Афганістані після виведення військ до кінця 2014 року.

Представник Білого дому зауважив, що ці й інші теми лідери розглядали в контексті підготовки до саміту Альянсу, який відбудеться у вересні в Уельсі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram