ГоловнаСвіт

КНДР віддає данину пам'яті Кім Ір Сену

Кім Чен Ин взяв участь у зборах партійної еліти в Пхеньяні

КНДР віддає данину пам'яті Кім Ір Сену
Ким Чен Ын в дворце Кымсусан
Фото: EPA/UPG

У Північній Кореї 8 липня відбуваються урочистості, присвячені 20-й річниці з дня смерті Кім Ір Сена, повідомляє euronews.

Молодий лідер КНДР Кім Чен Ин взяв участь у зборах партійної еліти у столиці Пхеньяні.

У промовах відзначали величезний внесок Кім Ір Сена "у справу підвищення народного добробуту і зміцнення Корейської народної армії", яка "перетворилася на непереможні збройні сили".

Дід Кім Чен Ина і засновник КНДР Кім Ір Сен помер у 1994 році. Після цього до влади в країні прийшов його син Кім Чен Ір, який помер 17 грудня 2011 року у 69-річному віці від серцевого нападу. Тіла північнокорейських вождів покояться в колишньому президентському палаці Кимсусан. Політбюро центрального комітету владної Трудової партії Північної Кореї називає усипальницю північнокорейських вождів "священним храмом ідей чучхе".

Наступником Кім Чен Іра став його молодший син Кім Чен Ин. Політбюро ЦК ТПК 30 грудня 2011 року офіційно призначило його верховним головнокомандувачем північнокорейськими збройними силами.

День народження Кім Чен Іра залишився державним святом для жителів КНДР під назвою "День дороговказної зірки". День народження батька Кім Ір Сена в країні відзначають 15 квітня як "День Сонця".

У КНДР керівництво країною вирішили передавати у спадок, щоб уникнути зміни курсу, як це було в Китаї та СРСР після смерті Йосипа Сталіна (1953) і Мао Цзедуна (1976).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram