ГоловнаСвіт

Онук Кусто побив рекорд свого діда

Він провів під водою 31 день

Онук великого французького мандрівника Жака-Іва Кусто, Фаб'єн Кусто, побив рекорд свого знаменитого діда з перебування людини під водою. Він провів на глибині океану 31 день, пише The Guardian.

Фаб'єн у середу закінчив занурення на підводну лабораторію "Акваріус", розташовану недалеко від узбережжя штату Флорида (США). Лабораторія, вага якої становить 81 тонну, перебувала на глибині 19 метрів. Вона обладнана шістьма двоярусними ліжками, міні-кухнею, комп'ютерами, кондиціонером, а також системою підігрівання води.

За його словами, він з сумом залишив свій "підводний дім", проте радий, що зустрінеться з родиною та друзями.

"Я відчував себе як вдома. Але для людини, яка не любить замкнутого простору, це було б набагато складніше", - сказав Фаб'єн.

"Встановлення рекорду не було самоціллю. Звичайно, я знав, що це може зачепити людей, знав, що один символічний додатковий день під водою приверне увагу, викличе цікавість щонайменше. Я думаю, дідусь пишався б тим, що ми змогли достукатися до стількох людей у всьому світі", - підкреслив він.

До команди "Місія 31", у рамках якої проходило занурення, входили відеооператори та вчені. Під час експедиції Кусто знімав документальний фільм, а команда дослідників займалася вивченням впливу кліматичних змін та забруднення океану на коралові рифи.

У 1963 році Жак-Ів Кусто рівно 30 днів перебував з командою дайверів на дослідницькій станції "Коншельф-2" у Червоному морі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram