ГоловнаСвіт

У РФ пропонують приставити охорону до російських журналістів

У Москві говорять про "цілеспрямоване знищення російських журналіcтів"

У РФ пропонують приставити охорону до російських журналістів

Російським журналістам, які працюють на сході України, необхідна збройна охорона, оскільки вони все частіше стають жертвами конфлікту.

Із такою пропозицією виступив у понеділок, 30 червня, перший заступник секретаря Громадської палати Росії Владислав Гриб, коментуючи загибель оператора "Первого канала" Анатолія Кляна в Донецьку, повідомляє РИА Новости.

"Можливо, потрібно забезпечити збройний супровід наших журналістів, тому що це очевидне цілеспрямоване знищення російських журналістів", - сказав він.

Окрім того, Гриб вважає, що Росія повинна знову звернутися в Радбез ООН і порушити питання про ретельне розслідування фактів загибелі представників ЗМІ з вимогою засудити цей акт. "Це удар по всій світовій журналістській спільноті. Я не пригадую такого системного вбивства журналістів ні в сирійському, ні в іракському конфлікті, тільки в Україні", - додав він.

У Держдумі ж запропонували прийняти законопроект про обов'язок роботодавців страхувати життя і здоров'я журналістів, які працюють у зонах бойових дій. З такою ініціативою виступив перший заступник голови комітету з інформаційної політики Вадим Дєньгін (ЛДПР).

Оператор "Первого канала" Анатолій Клян загинув у ніч проти понеділка в Донецьку. Повідомляють, що журналіста нібито вбили внаслідок обстрілу українськими силовиками біля однієї з військових частин, куди знімальну групу запросили бойовики самопроголошеної Донецької народної республіки на зйомки репортажу.

Нагадаємо, раніше в понеділок МЗС РФ звинуватило Київ у небажанні деескалувати конфлікт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram