ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Держдумі запропонували наділяти росіян землею під родові маєтки

Площа виділеної ділянки становитиме від 1 до 1,1 гектара

Держдумі запропонували наділяти росіян землею під родові маєтки
Фото: obozrevatel.com

Група депутатів від фракції КПРФ внесла до Держдуми законопроект, згідно з яким будь-який повнолітній громадянин Росії зможе отримати право на отримання безкоштовної ділянки землі для створення родового маєтку. повідомляє ИТАР-ТАСС.

На чолі ініціативної групи виступив заступник голови ЦК партії Валерій Рашкін.

Законопроект, що отримав назву "Про родові помістя і родові поселення в РФ", припускає, що земельні ділянки будуть виділятися з державної або муніципальної власності "на праві довічного успадкованого володіння". Передачу землі здійснюватиме виконавчий орган держвлади чи місцевого самоврядування.

Також встановлюється, що громадяни зможуть самостійно вибирати місце, де буде розташовано їх майбутній маєток. Однак перевага залишається у людей, які живуть на цій території. Зазначається, що площа ділянки становитиме від 1 до 1,1 гектара, а забудовано може бути тільки 10%.

На думку авторів ініціативи, законопроект збільшить доходи в бюджет, зокрема, за рахунок земельного податку. Окрім того, створення маєтків запобігатиме зникненню низки населених пунктів у Росії, а також збільшить обсяги сільгоспвиробництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram