ГоловнаСвіт

Росія захищатиме права російськомовного населення в Україні, - Путін

Президент РФ висловив надію, що "збройні сили для цього не потрібні"

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія захищатиме права російськомовного населення в Україні, і висловив надію, що "збройні сили для цього не потрібні", передає РИА Новости.

"Ми завжди будемо захищати етнічних росіян в Україні і ту частину українського населення, українського народу, яка відчуває свій нерозривний не тільки етнічний, а й культурний, мовний зв'язок з Росією, відчуває себе частиною широкого російського світу", - сказав Путін на прес-конференції за підсумками переговорів з президентом Австрії.

"Ми, звичайно, будемо не тільки уважно стежити, а й відповідним чином реагувати. Сподіваюся, що збройні сили для цього не потрібні", - додав він.

За його словами, Росія розраховує на те, що права жителів східної України будуть враховані під час мирного процесу.

"І ми - Росія і я, як глава держави, хочемо створити умови для цього мирного процесу. Цим обумовлено те, що я звернувся до верхньої палати російського парламенту скасувати постанову на право застосування збройних сил в Україні, але розраховую на те, що мирний процес розвиватиметься в напрямку вирішення питань щодо прав, законних прав громадян, які проживають у східній частині", - сказав Путін.

"Потрібно говорити про зміни в основний закон, про те, як люди будуть там жити, і як будуть гарантовані у своїх правах", - додав російський лідер.

Нагадаємо, раніше у вівторок Путін наказав скасувати дозвіл на введення військ в Україну. Радфед РФ розгляне питання про скасування використання російських військ в Україні в середу, 25 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram