ГоловнаСвіт

В Іраку бойовики захопили місто Тікріт

Під контролем екстремістів вже 5 міст

В Іраку бойовики захопили місто Тікріт
боевики ИГИЛ
Фото: EPA/UPG

Бойовики "Ісламської держави Іраку та Леванту" захопили місто Тікріт, яке знаходиться на півночі країни у 140 кілометрах від Багдада.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на телеканал "Аль-Арабія".

"Тікріт в руках бойовиків", - заявив журналістам представник поліції. Він розповів, що бойовики атакували з північної, західної та південної частин міста. Як стверджує інший співробітник правопорядку, вони також звільнили з міської в'язниці близько 300 соратників.

Напередодні бойовики з цього ж угруповання встановили контроль над Мосулом, другим за величиною містом країни, і більшою частиною провінції Найнава. За деякими даними, бойовики захопили також місто Байджі в провінції Салах-ед-Дін, де розташовано найбільший у країні нафтопереробний завод. Окрім того, під контролем антиурядових сил знаходяться міста Фаллуджа та Рамаді. Бойовики також контролюють значну територію на сході Сирії.

Уряд Іраку вже зажадав від парламенту ввести режим надзвичайного стану по всій країні, а прем'єр країни Нурі аль-Малікі закликав населення створювати загони самооборони, щоб відбивати терористичну загрозу.

У Тікріті проживають 28 900 жителів. Місто відоме як місце народження Саддама Хусейна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram