ГоловнаСвіт

В Абхазії влада й опозиція домовилися розпочати переговори

Опозиція наполягає на відставці президента й уряду

В Абхазії влада й опозиція домовилися розпочати переговори
Фото: saratov.rfn.ru

У невизнаній Абхазії, де днями почалися антиурядові виступи, пройдуть переговори між владою й опозицією.

Про це повідомляє ИТАР-ТАСС.

За даними агентства, домовленості про це досягнули після консультацій за участю помічника президента РФ Владислава Суркова.

З боку влади в переговорах братиме участь секретар Радбезу Нугзар Ашуба, від опозиції - лідер ветеранського руху "Аруа", член Координаційної ради політичних партій Віталій Габніа.

Раніше представники влади Абхазії та їхні опоненти вже намагалися вести переговори, однак результатів це не принесло. Опозиція зажадала відставки уряду та президента, влада ці вимоги виконувати відмовилася.

Нагадаємо, 27 травня в Сухумі відбулася акція протесту, учасники якої вимагали проведення реформ і зміни керівництва країни. Мітинг переріс у заворушення: прихильники опозиції захопили будівлі президентської адміністрації і державного телебачення. Після цього опозиція оголосила, що бере на себе тимчасове управління республікою. Президент Олександр Анкваб назвав подію спробою державного перевороту. На його підтримку виступили керівники силових структур, які заявили, що не сприймають "неконституційних методів боротьби".

У зв'язку з останніми подіями в Сухумі прибув помічник президента Росії Владислав Сурков. Він провів зустрічі з представниками влади й опозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram