ГоловнаСвіт

Південна Корея: кандидат у прем'єри відмовився очолити уряд

Кандидата на посаду голови уряду звинуватили в отриманні надто високих доходів

Південна Корея: кандидат у прем'єри відмовився очолити уряд
Ан Дэ Хи
Фото: EPA/UPG

Колишній суддя Верховного суду Південної Кореї й відомий борець із корупцією Ан Де Хі, якого президент Пак Кін Хе висунув на посаду прем'єра, відкликав свою кандидатуру через скандал навколо надто високих доходів.

Про це в середу, 28 травня, повідомляє агентство Рейтер.

Очікувалося, що Ан Де Хі змінить на посаді очільника уряду Чон Хон Вона, який подав у відставку наприкінці квітня через критику після аварії порома "Севол" і загибелі 288 осіб.

"Сьогодні я знімаю свою кандидатуру на посаду прем'єр-міністра, - сказав Ан Де Хі на прес-брифінгу. - Я прошу вибачення у президента за турботу, вона довіряла мені і вибрала мене кандидатом на посаду прем'єр-міністра".

Ан Де Хі опинився в центрі скандалу після того, як оприлюднили дані про його доходи за 2013 рік. Як з'ясувалося, всього за півроку роботи його приватної юридичної фірми він заробив $1,6 млн. На думку критиків, Ан Де Хі користувався статусом колишнього судді Верховного суду, щоб отримувати вищі доходи.

Сам Ан Де Хі всі звинувачення на свою адресу заперечує. Крім того, він висловив готовність віддати близько $1 млн зі своїх доходів за минулий рік на благодійність. При цьому він зазначив, що це все, що в нього залишилося від торішнього заробітку, оскільки решту доходів він уже віддав на благочинність.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram