ГоловнаСвіт

У Бразилії тривають масові протести проти ЧС-2014

Мітингувальники вимагають поліпшень у соціальній та інших сферах

У Бразилії тривають масові протести проти ЧС-2014
Бразильские идейцы
Фото: EPA/UPG

У Бразилії поліція у вівторок, 27 травня, застосувала сльозогінний газ під час розгону представників індіанських племен Амазонки, які протестують проти чемпіонату світу з футболу. Про це повідомляє euronews.

Мітингувальники вимагали від уряду поліпшити соціальну сферу, вжити заходів для боротьби з бідністю і зі зростанням злочинності, а також припинити витрачати мільйони на проведення спортивних заходів.

Деякі індіанців використовували проти поліції традиційні луки і стріли, а інші жбурляли в правоохоронців каміння. У результаті заворушень один поліцейський отримав поранення стрілою і госпіталізований. Стрільця затримано.

Одночасно із цим у Сан-Паулу, де 12 червня має стартувати футбольний турнір, пройшла демонстрація вчителів. Вони оголосили страйк, до якого долучилися водії громадського транспорту в Ріо-де-Жанейро, Салвадорі та Сан-Луїсі.

Протестувальники, які вимагають поліпшити фінансування систем охорони здоров'я та освіти, також перекрили підступи до стадіону, де відбувався показ Кубка світу УЄФА. Організатори змушені були перервати захід.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram