ГоловнаСвіт

Абхазька міліція перейшла на посилений режим служби

Силовики невизнаної республіки проводять розслідування захоплення президентської адміністрації

Абхазька міліція перейшла на посилений режим служби
Фото: saratov.rfn.ru

Особовий склад МВС Абхазії з 27 травня перейшов на посилений режим несення служби. Про це повідомляє "Апсныпресс", з посиланням на прес-службу відомства.

В МВС спростували інформацію, яка з'явилась у ЗМІ, про те, що у зв'язку з останніми подіями в республіці нібито не будуть посилювати заходи безпеки.

При цьому керівники силових структур Абхазії на тлі протистояння між владою та опозицією виступили зі спільною заявою. Голови МВС, міністерства оборони та Служби держбезпеки підкреслили, що не сприймають "неконституційних методів боротьби" та підтримують законно обраного президента Олександра Анкваба.

В МВС повідомили, що зараз силовики займаються "збором і аналізом відеоматеріалів та інших доказів подій" 27 травня, коли прихильники опозиції захопили президентську адміністрацію, "зокрема, для оцінки можливої наявності в діях погромників ознак злочинної діяльності".

Нагадаємо, у вівторок, 27 травня, у столиці Абхазії пройшла демонстрація, учасники якої вимагали проведення реформ та зміни керівництва країни. Акція переросла у сутички: прихильники опозиції захопили будівлі президентської адміністрації та державного телебачення. За даними на ранок 28 травня ці будівлі залишалися під їх контролем.

Після цього опозиція оголосила, що бере на себе тимчасове керівництво невизаною республікою. Президент Абхазії, в свою чергу, назвав те, що відбувається спробою держперевороту.

Як повідомлялося раніше у середу, прихильники президента Абхазії пізніше ввечері проведуть мітинг на його підтримку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram