ГоловнаСвіт

Прибічники президента Абхазії проведуть мітинг на його підтримку

Парламент невизнаної республіки зібрався на термінове засідання.

Прибічники президента Абхазії проведуть мітинг на його підтримку
Александр Анкваб
Фото: mn.ru

Прибічники президента самопроголошеної Абхазії Олександра Анкваба, відставки якого вимагає опозиція, проведуть мітинг на його підтримку, повідомляє "Лента.ру" з посиланням на журналіста Ахра Смира.

Мітинг відбудеться на площі імені Сергія Багапша о 16:00 за місцевим часом (17:00 за Києвом).

Раніше на підтримку Анкваба висловилися керівники силових структур Абхазії. глави МВС, Міноборони, Служби держбезпеки і Держслужби охорони виступили із спільною заявою, в якій підкреслили, що не сприймають "неконституційних методів боротьби, які ведуть до дестабілізації обстановки в країні" і підтримують законно обраного президента.

Напередодні, 27 травня, в столиці Абхазії відбулися народні збори. Їх учасники вимагали від Анкваба проведення реформ і відставки уряду. Висувалися вимоги і про відставку самого президента. При цьому група опозиціонерів увірвалася в будівлю президентської адміністрації. Пізніше координаційна рада опозиційних партій оголосила, що бере на себе "тимчасове управління" республікою.

Опозиціонери також повідомили, що Анкваб нібито погодився відправити у відставку уряд. Однак сам президент це пізніше спростував. За його словами, останні події є спробою державного перевороту.

Представники опозиції, за даними "Кавказького вузла", провели ніч на площі біля президентського палацу. "Мітингу як такого немає, але прибічники опозиції перебувають навколо палацу, а частина - в самому президентському палаці", - розповів головний редактор "Чегемської правди" Інал Хашиг. Окрім того, деякі озброєні люди, за словами Анкваба, захопили Абхазьке телебачення.

У середу, 28 травня, парламент невизнаної республіки зібрався на термінове засідання. За інформацією місцевих журналістів, там, можливо, розглядатиметься питання про призначення президентських виборів. Водночас агентство "Апсніпрес" повідомляє, що на засіданні немає кворуму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram