ГоловнаСвіт

Лідер головної опозиційної партії Франції залишив посаду через скандал з махінаціями

Йдеться про € 11 млн витрат під час президентських виборів 2012 року

Лідер головної у Франції опозиційної партії "Союз за народний рух" (СНР) Жан-Франсуа Копе залишає свій пост.

Про це повідомляє у вівторок, 27 травня, агентство Рейтер.

З відповідною заявою Копе виступив після не дуже вдалих для партії європейських виборів і на тлі скандалу навколо правоцентристів, який  набирає обертів. СНР звинувачується у фінансових махінаціях під час виборчої кампанії Ніколя Саркозі на президентських виборах 2012 року. При цьому у керівництві партії цей факт визнали.

Як повідомлялося раніше, під час виборчої кампанії замовлення від СНД у сфері зв'язків з громадськістю виконувало піар-агентство Bygmalion. За словами адвоката цього агентства, на вимогу партії Bygmalion була нав'язана певна схема. Так, відповідно до запропонованого механізму, витрати на кампанію Ніколя Саркозі записувалися на рахунок СНР, щоб уникнути перевищення максимально допустимого рівня витрат.

Радник голови СНР Жером Лавріє в ефірі телеканалу БФМ -ТВ зізнався в тому, що близько € 11 мільйонів витрат на кампанію були списані на інші операції. Він також підкреслив, що не було фактів привласнення державних коштів, а також не відбувалося ніяких операцій з готівкою.

Лавріє також зазначив, що ні Саркозі, ні Жан-Франсуа Копе не були в курсі цих порушень. Незважаючи на це, спостерігачі зазначають, що екс-президенту, імовірно, доведеться дати роз'яснення в суді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram