ГоловнаСвіт

У Сирії опозиція закликає перенести президентські вибори

На пост глави держави претендують три кандидати

У Сирії опозиція закликає перенести президентські вибори
Фото: www.timesofisrael.com

Сирійська опозиція запропонувала відкласти вибори президента на невизначений термін у зв'язку з тим, що більшість виборців не зможе взяти участі в голосуванні.

Про це у вівторок, 27 травня, заявив на прес-конференції в Москві член керівництва сирійського опозиційного фронту "За зміни і звільнення" Кадрі Джаміль. При цьому він підкреслив, що опозиція "не закликає бойкотувати президентські вибори", повідомляє ИТАР-ТАСС.

Президентські вибори в Сирії призначені на 3 червня. У нинішнього сирійського лідера Башара Асада на виборах буде два конкуренти. Перший з них - 43-річний комуніст з Алеппо, депутат від блоку "Народний фронт за зміни і звільнення" Махер Абдель Хафіз Хаджар. Другий - 54-річний колишній міністр з адміністративного розвитку і справ Народної Ради Хассан Абдель Ілляхі ан-Нурі, глава "Національної ініціативи за реформи". Спочатку заявки на участь у виборах подали 23 кандидати, проте більшість з них не змогли заручитися підтримкою 35 депутатів Народної Ради Сирії.

Башар Асад знаходиться при владі з 2000 року. На попередніх виборах у 2007-му його підтримали 97% відсотків виборців. За прогнозами, Асад знову отримає більшість голосів виборців, тому що про інших кандидатів відомо вкрай мало.

Нагадаємо, з березня 2011 року в Сирії триває громадянська війна. Проти шиїтсько-алавітської меншості Асада виступає сунітська більшість, а також іноземні найманці, які є на боці опозиції. За даними правозахисників, жертвами конфлікту стали понад 150 тисяч людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram