ГоловнаСвіт

У Британії перемога на виборах у ЄП дісталася євроскептикам

Лідер британської Партії незалежності вимагає від Європи "повернути гроші, кордони та країну"

У Британії перемога на виборах у ЄП дісталася євроскептикам
Найджел Фарадж
Фото: EPA/UPG

У Великобританії перемогу на виборах до Європарламенту здобула Партія незалежності Сполученого Королівства, яка отримала 23 місця у Брюсселі, повідомляє агентство Рейтер.

Консерватори Девіда Кемерона і основна опозиційна партія - лейбористська - отримали по 18 місць кожна. "Зелені" отримали три мандати, а проєвропейським ліберал-демократам дісталося в парламенті лише одне місце.

Лідер євроскептиків Найджел Фарадж, який називає себе "помірним політиком", вимагає від Європи "повернути гроші, кордони та країну".

Водночас передвиборні плакати Партії незалежності, спрямовані проти іммігрантів і європейської бюрократії, багато хто визнав расистськими. Фарадж на захист партії заявив, що така агітація змушує задуматися над "реальністю, з якою стикаються мільйони британців, що живуть за межами Вестмінстерського купола" .

"В останні десять років ми спостерігали навстіж відчинені двері для іммігрантів, чого ніколи не було в масштабах цієї країни. І це залишає молодь без роботи, це веде до зниження зарплат, до соціального розшарування у великих і малих містах по всій країні. А люди, які сидять у британському парламенті, цього не розуміють", - стверджує Фараж.

За його словами, для Британії правильним рішенням був би вихід з ЄС. Багато виборців підтримали цю ідею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram