ГоловнаСвіт

Сім партій Литви проходять в Європарламент за результатами виборів

Литві в ЄП відведено 11 депутатських мандатів

Сім партій Литви проходять в Європарламент за результатами виборів
Фото: rus.tvnet.lv

Сім литовських партій подолали 5%-ний бар'єр на виборах депутатів Європарламенту.

Про це свідчать дані, опубліковані на сайті Головної виборчої комісії (ГВК) після підрахунку голосів на всіх виборчих дільницях Литви.

Одночасно з другим туром президентських виборів, в якому, за попередніми даними, після підрахунку 100%, голосів перемогу здобула чинний президент Даля Грібаускайте, у неділю громадяни Литви визначали, хто з представників дев'яти партій і однієї коаліції представлятиме їхні інтереси в Європарламенті найближчі п'ять років. Литві в ЄП відведено 11 депутатських мандатів.

Згідно з даними виборчкому, по два мандати у ЄП отримають Союз вітчизни-Християнські демократи Литви, який набрав 16,42% голосів виборців, і Соціал-демократична партія з результатом 16,32%, а також Рух лібералів і партія "Порядок і справедливість", які отримали підтримку 15,6% і 13,48% виборців. Ще три партії - Партія праці (12,12%), коаліція Виборчої акції поляків Литви (ІАПЛ) і Альянс росіян (7,62%) і Союз селян і зелених Литви (6,25%) - отримають по одному депутатському кріслу в ЄП.

Інші партії, за даними ДВК, не подолали бар'єр у 5%. Дані наведені після підрахунку визнаних дійсними бюлетенів. Недійсними були визнані 5,55% бюлетенів. Явка на виборах депутатів ЄП від Литви становила 47,28%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram