ГоловнаСвіт

Медведєв: на розвиток Криму та Севастополя виділено 70 млрд рублів

Прем'єр РФ стверджує, що це кошти з внутрішніх резервів

Медведєв: на розвиток Криму та Севастополя виділено 70 млрд рублів
Медведев

На розвиток Криму та Севастополя перераховано вже близько 70 млрд рублів з моменту їх входження до складу Росії.

Про це заявив прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв, повідомляє РИА Новости.

За словами прем'єра, це кошти з внутрішніх резервів, фінансування інших суб'єктів РФ від цього не постраждало. Він також уточнив, що гроші пішли не тільки на інфраструктуру та дороги, а й на прирівнювання зарплат бюджетників до російських стандартів.

"З моменту здобуття Кримом незалежності, а потім вступу до Росії ми перерахували туди в цілому 55 мільярдів та 13 мільярдів рублів, тобто пртюлизно 70 мільярдів рублів зараз вже пішло на те, щоб ці регіони почали дихати так, як інші регіони", - сказав Медведєв в інтерв'ю програмі "Вести в суботу з Сергієм Брильовим" на телеканалі "Росія".

Голова російського уряду зазначив, що нові регіони були недофінансовані, оскільки, за його словами, "колишня українська влада не вкладали туди нічого".

"Ми сподіваємося, туди їздитиме величезна кількість жителів інших регіонів відпочивати. Крим - чорноморська перлина. Тому, мені здається, гроші в цьому випадку жаліти не треба. Але при цьому ми ніяких програм не відключали. Я дуже часто натикаюся на різні міркування: вони гроші забрали у нас і віддали до Криму. Не так це, абсолютно не так. Все, що йде до Криму, йде за рахунок наших внутрішніх резервів. Тобто жоден рубль, який повинен був піти, припустимо, на фінансування конкретної території, звідти не вилучений і не спрямований до Криму ", - сказав Медведєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram