ГоловнаСвіт

Російські війська відійшли від українського кордону, - Міноборони РФ

Протягом навчань на кордоні з Україною було сконцентровано від 15 до 100 тис. солдатів

Російські війська відійшли від кордону з Україною до місць постійної дислокації.

Згідно повідомленням, опублікованим 22 травня на сайті Міністерства оборони РФ, з Ростовської, Бєлгородської, Брянської областей виведено 4 залізничні ешелони і 15 літаків Іл-76 із військами.

Виведення військ з прикордонних областей відбулося в середу, 21 травня. Підрозділи Збройних сил Росії від зими проходили підготовку на розміщених там полігонах. Тепер тимчасові табори і бази демонтовано, а всю військову техніку й особовий склад вивезено.

Нагадаємо, російські військові навчання проходили на тлі зростання напруження і збройних сутичок між проросійськими сепаратистами й українськими силовиками на сході України. У Києві та в НАТО присутність російських військ на кордоні небезпідставно оцінювали як підготовку до вторгнення. Усього протягом навчань у прикордонних районах було сконцентровано від 15 тисяч до більш ніж 100 тисяч військовослужбовців.

Нагадаємо, 20 травня прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що Росія ніколи не брала на себе зобов'язань  збереження територіальної цілісності України, а відповідно не може і не має наміру щось гарантувати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram