ГоловнаСвіт

Російський народ постраждав від репресій більше, ніж кримські татари, - Путін

Репресії, за словами Путіна, почалися з козаків, зі священнослужителів

Російський народ постраждав від репресій більше, ніж кримські татари, - Путін
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін вважає, що "російський народ" постраждав від сталінських репресій більше, ніж кримськотатарський народ.

Про це Путін заявив у Сочі на зустрічі з представниками кримськотатарської громади, повідомила прес-служба Кремля.

"Ви знаєте, що не тільки кримськотатарський народ постраждав під час репресій. Найбільшим постраждалим народом, безумовно, був російський народ. Ще в 20-30-і роки почалися репресії, почалися вони з козаків, зі священнослужителів. Потім так звані "куркулі" потрапили під руку, а потім і всі політичні противники тодішнього політичного режиму", - сказав Путін.

При цьому він зазначив, що кримськотатарський народ "може бути" постраждав найбільше, якщо мати на увазі, що повернувся в свої рідні місця пізніше, ніж інші народи, репресовані під час сталінських репресій.

При цьому він зазначив, що 21 квітня підписав указ про реабілітацію кримськотатарського народу.

Нагадаємо, в Криму заборонили проводити масові заходи в День депортації кримськотатарського народу, який відзначається 18 травня.

Самопроголошений в.о. глави Республіки Крим Сергій Аксьонов вирішив, що у зв'язку з подіями на південному сході України можливі провокації з боку "екстремістів", які можуть спробувати зірвати курортний сезон на півострові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram