ГоловнаСвіт

Міноборони РФ має намір забезпечити Крим водою

Очікується, що продуктивність трубопроводів складе більше дев'яти тисяч кубометрів на добу

Міноборони РФ має намір забезпечити Крим водою
Фото: e-crimea.info

Фахівці Західного військового округу прокладуть трубопроводи для подачі прісної питної води в Крим.

Про це повідомляє в середу, 14 травня, РИА Новости з посиланням на прес-службу Міноборони РФ.

Передбачається, що загальна протяжність трубопроводів складе більше 125 кілометрів, а продуктивність - більше дев'яти тисяч кубометрів на добу.

Зараз підрозділи трубопровідного батальйону бригади матеріально-технічного забезпечення Західного військового округу зібрали п'ятикілометрову ділянку трубопровідної магістралі. Дві тисячі кубічних метрів води вже щодня подаються з артезіанської свердловини в місто Старий Крим на південному сході півострова.

Раніше, у середу влада Криму заявила про готовність платити більш високу ціну за поставку води через Північно-Кримський канал.

Проблеми з питною водою з'явилися в Криму після анексії регіону Росією. Україна, раніше поставляла до 85% необхідної Криму води через Північно-Кримський канал, який з'єднує головне русло Дніпра з півостровом, припинила її подачу. Рішення про залучення підрозділів матеріально-технічного забезпечення для доставки прісної води у населені пункти на південному сході Криму прийняв на початку травня міністр оборони Сергій Шойгу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram