ГоловнаСвіт

Мосміськсуд визнав арешт російських рахунків компанії Порошенка законним

Суд відхилив апеляційну скаргу української кондитерської корпорації

Мосміськсуд визнав арешт російських рахунків компанії Порошенка законним
Рошен
Фото: pravo.ru

Мосміськсуд у середу, 4 травня, у рамках кримінальної справи за позовом "Об'єднаних кондитерів", визнав законним арешт двох російських рахунків кондитерської компанії "Рошен", яка належить кандидату у президенти Петру Порошенку. Про це повідомляє РИА Новини.

Суд відхилив апеляційну скаргу української корпорації на рішення Тверського суду Москви, який раніше наклав арешт на два рахунки у розмірі 2 мільярдів рублів та $ 15 мільйонів.

Нагадаємо, у кінці березня Росія арештувала рахунки "Рошена", які були відкриті у російських банках. Робота кондитерської фабрики " Рошен" в Липецьку була припинена через кримінальну справу, порушену у рамках позову з холдингом "Об'єднані кондитери", який звинуватив українського конкурента у незаконному використанні товарного бренду "Ластівка - співуча". Російські кондитери виграли ряд арбітражних проваджень, стверджуючи, що відомий з радянських часів бренд експлуатується "Рошен" незаконно.

Компанія Петра Порошенка відмовилася виплачувати майже 2,5 мільярда рублів правовласнику, в результаті чого Тверській районний суд Москви наклав арешт на рахунки Roshen .

У 2013 році Росспоживнагляд ввів заборону на ввезення з України цукерок "Рошен" після того, як відібрав у торговельних мережах Москви продукцію чотирьох українських фабрик компанії та виявив порушення за якістю.

Виробничі майданчики "Рошена" в Україні розташовані в Києві, Маріуполі, Кременчуці та Вінниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram