ГоловнаСвіт

Італія пригрозила відкрити нелегалам доступ до інших країн ЄС

Рим вимагає від ЄС налагодити контроль за потоком мігрантів із Північної Африки

Італія пригрозила відкрити нелегалам доступ до інших країн ЄС
Анджелино Альфано
Фото: EPA/UPG

Італія пригрозила відкрити свої кордони для нелегалів, охочих потрапити в сусідні країни, якщо Євросоюз не візьме на себе контроль за морськими операціями з управління потоком мігрантів, які потрапляють у країну з Північної Африки. Про це 13 травня повідомляє агентство Рейтер.

Міністр внутрішніх справ Анджеліно Альфано зажадав від ЄС посилити допомогу після того, як оперативна група італійського військово-морського флоту Mare Nostrum врятували понад 200 мігрантів і витягнула 17 тіл із судна, що затонуло біля берегів Лівії.

"Євросоюз має два варіанти: або він прямує в Середземне море, де встановить прапор ЄС на Mare Nostrum, або ми надамо мігрантам право шукати притулок в інших країнах", - написав Альфано у своєму Тwitter.

Європейський комісар з внутрішніх справ Сесілія Мальмстрем ще не коментувала заяву італійського міністра.

Напередодні європейських парламентських виборів, які мають відбутися менш ніж через два тижні, імміграція є гарячою політичною темою.

Італійські політики вже давно вимагають додаткової допомоги від іншої частини ЄС для подолання кризи, від якої потерпають передусім південні країни блоку. Вони закликали до змін у правилах, які зобов'язують осіб, які шукають притулку, залишатися в країні, куди вони прибули спочатку.

Багато мігрантів сподіваються потрапити в країни Північної Європи, чия економіка сильніша, ніж в Італії, де безробіття зараз сягає 40-річного максимуму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram