ГоловнаСвіт

МЗС РФ: європейські санкції лише перешкоджають налагодженню миру в Україні

МЗС РФ: європейські санкції лише перешкоджають налагодженню миру в Україні

Європейські санкції проти Росії лише перешкоджають налагодженню миру в Україні і свідчать про однобокість політики Євросоюзу. Про це йдеться в заяві МЗС РФ від 12 травня.

"Ми шкодуємо, що санкційний потяг котиться під гору, наче в ньому немає машиніста. Тобто абсолютно бездумна, безвідповідальна і ніяк не зіставна з реальністю політика. Замість того, щоб перейнятися завданням реального поліпшення ситуації, деескалації, роззброєння "Правого сектору", налагодженням прямого діалогу київської влади з регіонами, колеги з Євросоюзу демонструють однобокість, одномірність, площинний характер своєї політики, негідний Європейського Союзу", - заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков.

У відомстві висловили сподівання, що "ЄС і США використають свій вплив на українську владу для того, щоб враховувалися права всіх регіонів". Москва також наполягає на тому, що Захід повинен переконати Київ провести переговори з проросійськими сепаратистами до президентських виборів 25 травня.

"Євросоюзу слід поставитися з повагою до результатів проминулих референдумів жителів Донецької та Луганської областей і сприяти тому, щоб воля народу була реалізована в діалозі між представниками Києва та Південного Сходу України", - свідчить повідомлення.

У понеділок Кремль визнав псевдореферендум, заявивши, що Росія шанує "волевиявлення населення Донецької та Луганської областей". При цьому в Москві сподіваються, що практична реалізація підсумків референдумів пройде цивілізовано, без будь-яких рецидивів насильства, через діалог між представниками Києва, Донецька і Луганська.

Нагадаємо, напередодні ЄС ввів санкції проти ще 13 осіб і двох кримських компаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram