ГоловнаСвіт

Прем'єр-міністром Лівії став бізнесмен

Раніше повідомлялося, що новообраному главі уряду не вдалося отримати необхідний кворум

Прем'єр-міністром Лівії став бізнесмен

Новим прем'єр-міністром Лівії став бізнесмен Ахмед Майтик, який у понеділок, 5 травня, підписав відповідний декрет.

Як зазначає агентство

Рейтер, це відбулося незважаючи на те, що напередодні віце-спікер парламенту Еззедін аль-Авамі оголосив обрання Майтика недійсним, заявивши, що в неділю під час хаотичного голосування бізнесменові не вдалося отримати необхідний кворум.

Раніше в понеділок президент парламенту Нурі Абу Сахмайн підтвердив, що він звернувся до Майтика з проханням сформувати новий уряд протягом двох тижнів, відповідно до указу, розміщеного на сайті парламенту. Зараз Сахмайну належать квазіпрезидентські повноваження.

Політичні аналітики, проте, кажуть, що Майтику буде складно подолати політичний хаос у нафтовидобувній країні.

Після завершення громадянської війни в лівійців залишилася величезна кількість стрілецької зброї, яку жителі країни часто використовують для особистих порахунків, у бізнес-конфліктах, а також для досягнення інших цілей. При цьому уряду так і не вдалося взяти ситуацію зі зброєю під свій контроль. Ба більше, регіони країни перебувають під управлінням збройних угруповань, сформованих за територіальним принципом.

Водночас у лівійському парламенті, Генеральному національному конгресі, триває боротьба між ісламістами, племінними лідерами і націоналістами. Кожна із цих груп захищає власні інтереси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram