ГоловнаСвіт

Путін нагородив понад 300 працівників ЗМІ "за об'єктивне висвітлення подій у Криму"

Співробітників телеканалу "Дождь" і радіостанції "Эхо Москвы" у списку заохочених немає

Путін нагородив понад 300 працівників ЗМІ "за об'єктивне висвітлення подій у Криму"
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін підписав указ про нагородження орденами і медалями великої групи співробітників російських ЗМІ. Державні нагороди вони отримають "за об'єктивність під час висвітлення подій у Криму".

Указ №269 "Про відзначення державними нагородами РФ" підписано ще 22 квітня. У публічному доступі цього указу немає. Від Кремля наразі коментарів не отримано, повідомляє Эхо Москвы з посиланням на "Ведомости".

За словами тих, хто ознайомився з указом, нагороджено понад 300 осіб, з них приблизно 90 - кореспонденти. Досі такої великої кількості нагород працівники ЗМІ удостоювалися тільки під час війни 080808. Але й тоді Медведєв нагородив лише 11 журналістів.

Серед нагороджених близько сотні - від ВГТРК, більш ніж 60 - від "Первого канала", а також телеканалів НТВ, Russia Тoday і холдингу Life News. Зі зрозумілих причин співробітників телеканалу "Дождь" і радіостанції "Эхо Москвы" у списку заохочених немає.

Найвище оцінено заслуги гендиректора НТВ Володимира Кулістікова, який отримав орден "За заслуги перед Вітчизною" II ступеня.

Нагадаємо, 16 березня в Криму пройшов референдум про статус автономії, на якому понад 96% громадян нібито висловилися за входження Криму до складу Росії, а 18 березня Путін і невизнана кримська влада підписали договір про входження Криму до складу Росії.

Європейський Союз і США не визнали результатів референдуму і ввели точкові санкції проти Кремля. Лідер кримських татар Мустафа Джемілєв заявляє, що, за реальними даними, у референдумі взяли участь не більш ніж 34% кримчан. Сам референдум пройшов за умов тотальної цензури, бойкоту кримських татар і нападів російських військ на українські об'єкти й органи легітимної влади в Криму.

Водночас Путін запевняє, що Росія не готувалася приєднати Крим, рішення ухвалили, тільки коли отримали дані про настрій місцевих жителів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram