ГоловнаСвіт

Ердоган розкритикував президента Німеччини

Йоахім Гаук розкритикував судові реформи в Туреччині

Ердоган розкритикував президента Німеччини
Йоахим Гаук
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у вівторок, 29 квітня, звинуватив президента Німеччини Йоахіма Гаука у втручанні у внутрішні справи своєї країни, повідомляє euronews.

Із такою заявою Ердоган виступив у парламенті. Зокрема, Ердоган засудив Гаука за його промову у столичному університеті, у якій президент ФРН розкритикував судові реформи, а також висловив стурбованість у зв'язку з дотриманням свободи слова в Туреччині.

Слова Гаука вкрай негативна сприйняла частина турецької громадськості.

"Я сказав йому, що ми не потерпимо втручання в наші внутрішні справи. Йому треба поводитися так, як того вимагає його статус державного діяча. А він досі вважає себе проповідником. Оскільки Гаук був пастором, він зберіг відповідний менталітет. Але так не можна", - заявив Ердоган.

Голова турецького уряду також зазначив, що про неприйнятність втручання у внутрішні питання Туреччині Гауку було особисто сказано на офіційній зустрічі.

Наприкінці грудня 2013 року в Туреччині розгорівся гучний корупційний скандал. Тоді турецька поліція провела масштабну операцію у справі про корупцію, заарештувавши кілька десятків людей, зокрема відомих бізнесменів і високих посадовців із близького оточення прем'єр-міністра Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана. Прем'єр відповів на ці дії масовими звільненнями поліцейських і суддів. Сам він стверджував, що це було зроблено в рамках кампанії з викорінення підривної діяльності "паралельної держави".

11 квітня Конституційний суд Туреччини анулював поправки до закону, які посилюють державний контроль над судовою системою.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram