ГоловнаСвіт

США виділять Україні $2,5 млн на повернення викрадених активів

Ці гроші вивели з країни колишні високопоставлені чиновники-корупціонери

США виділять Україні $2,5 млн на повернення викрадених активів
Фото: Макс Левин

США виділять 2,5 мільйона доларів на повернення активів, викрадених колишніми високопоставленими чиновниками і вивезених за межі України.

Про це заявив генеральний прокурор США Ерік Холдер під час зустрічі з в.о. генпрокурора України Олегом Махніцьким у Лондоні, повідомляє прес-служба Генпрокуратури України.

"Як заявив під час зустрічі генеральний прокурор США, у Вашингтоні підтримують активізацію боротьби з корупцією в Україні. З цією метою буде виділено 2,5 млн. дол. тільки на технічну допомогу для повернення активів, викрадених колишніми високопоставленими чиновниками-корупціонерами", - йдеться в повідомленні.

Під час зустрічі мова йшла про те, що Генпрокуратура найближчим часом створить спеціальний слідчий підрозділ для боротьби з корупцією у вищих ешелонах влади, а Міністерство юстиції створить окремий департамент для повернення викрадених коштів.

Зустріч генпрокурора США Еріка Холдера, в.о. генпрокурора України Олега Махніцького та міністра юстиції Павла Петренка відбулася на Українському форумі з питань повернення активів у Лондоні.

Раніше в.о. генерального прокурора Олег Махніцький в інтерв'ю британській Financial Times заявив, що усунений Верховною Радою президент України Віктор Янукович і низка українських екс-чиновників вивезли до Росії 32 млрд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram