ГоловнаСвіт

В Іраку почалося попереднє голосування на парламентських виборах

Напередодні виборів Іраком прокотилася хвиля терактів

В Іраку почалося попереднє голосування на парламентських виборах
Иракские силовики у избирательного участка
Фото: EPA/UPG

В Іраку сили безпеки приступили до попереднього голосування на парламентських виборах. Про це 28 квітня повідомляє euronews.

30 квітня іракським силовикам належить забезпечити безпеку та порядок на 46 тисячах виборчих дільниць по всій країні.

Тільки з початку 2014 року в Іраку при виконанні службових обов'язків загинули близько 600 правоохоронців.

Ці вибори - перші в Іраку після виведення з країни американських військ наприкінці 2011 року. На 328 місць у парламенті претендують більше дев'яти тисяч кандидатів, серед яких безліч жінок. Правом голосу володіють більше 20 мільйонів чоловік. Згодом обраним депутатам належить вибрати прем'єр-міністра та президента країни.

Очікується, що день голосування стане серйозним випробуванням для іракської армії, поліції та народного ополчення. Вже з вечора вівторка сили безпеки перекриють КПП на під'їздах до Багдада.

У місті Кіркук, одному з центрів іракської нафтової промисловості, забезпеченням безпеки на виборчих дільницях займеться 12 дивізія збройних сил.

Вранці 28 квітня терорист-смертник підірвав себе на одній з виборчих дільниць Багдада. Жертвами теракту стали щонайменше 6 людей, близько 15 отримали поранення.

Відповідальність за напад взяло на себе угруповання "Ісламська держава Іраку і Леванту". Повідомляється також про теракти в Кіркуку, Мосулі та Рамаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram