ГоловнаСвіт

Росія проводить антитерористичну операцію в Дагестані

Це вже п'ята КТО в цьому місяці

Росія проводить антитерористичну операцію в Дагестані

У дагестанському місті Дербент введений режим контртерористичної операції (КТО).

Про це повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на представника республіканського оперативного штабу.

"О 16:00 (15:00 за Києвом, - ред.) введено режим КТО в Дербенті. Проводяться заходи  пошуку та нейтралізації бойовиків", - повідомив представник штабу.

На території чи об'єктах РФ, в межах яких введено правовий режим контртерористичної операції ( КТО), на період проведення операції допускається застосування низки заходів та тимчасових обмежень. Серед них: посилення охорони громадського порядку; ведення контролю телефонних переговорів і іншої інформації, що передається каналами телекомунікаційних систем; використання транспортних засобів, що належать організаціям незалежно від форм власності для доставлення осіб, що потребують термінової медичної допомоги, до лікувальних установ; тимчасове відселення фізичних осіб, які проживають у межах території, на якій введено правовий режим контртерористичної операції.

Нагадаємо, 24 квітня президент Росії Володимир Путін заявив, що проведення владою України антитерористичної операції в Слов'янську - "злочин проти народу".

У відповідь МЗС України зазначило, що Росія не має як юридичного, так і морального права робити такі заяви, оскільки тільки лише за останній місяць російськими спецпідрозділами проведено 4 контртерористичні операції на Північному Кавказі, зокрема, в Махачкалі (16 квітня), Буйнакську (2 квітня) та Хасав'юрті (24 квітня). При цьому МЗС назвало ці операції надмірно жорстокими та непропорційними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram