ГоловнаСвіт

Журнал Time опублікував список 100 найвпливовіших людей року

Колишній держсек США назвала зростання впливу Путіна тимчасовим

Журнал Time опублікував список 100 найвпливовіших людей року
Журнал Time. Первая обложка
Фото: Wikipedia

Журнал Time опублікував список 100 найвпливовіших людей року.

До списку 100 найвпливовіших людей планети у 2014 році, до категорії "Лідерів", за версією журналу, увійшли президент

США Барак Обама, його іранський колега Хасан Рухані, президент РФ Володимир Путін, лідер КНДР Кім Чен Ин,

голова КНР Сі Цзіньпін та канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Колишній держсекретар США Мадлен Олбрайт на прохання видання прокоментувала включення Путіна до списку. За її словами, "його вкрай націоналістичний інстинкт підняв його рейтинги, але цей вплив буде тимчасовим". Олбрайт вважає, що, приєднавши Крим, "Росія придбала територію, але втратила довіру".

"Деякі вважають, що Путін "виграв "Крим", - сказала вона, додавши, що історія сповнена агресорів, які перемагали в певний момент, але згодом зазнавали поразки.

Найважливішими діячами мистецтва Time, в числі інших, вважає актрису та політичну активістку Керрі Вашингтон, її колегу, п'ятикратну номінантку на "Оскар" Емі Адамс, актора Стіва Макквіна, співачку Майлі Сайрус, а також письменницю Барбару Браун Тейлор.

У категорії "Кумири" опинилися, зокрема, сербська художниця Марина Абрамович, гравець ФК "Реал Мадрид" Кріштіану Роналду, юна пакистанська правозахисниця Малала Юсафзай, Папа Римський Франциск, американський фінансист Карл Ікан та американський телеведучий і журналіст Чарлі Роуз.

"Титанами" видання назвало співачку Бейонсе, голову Федеральної резервної системи Джанет Єллен, голову і засновника інтернет-компанії Amazon.com Джеффрі Безоса, тенісистку Серену Вільямс і колишнього держсекретаря США Хілларі Клінтон.

Звання "Першовідкривачів", серед інших, удостоївся Едвард Сноуден. Коментуючи включення до списку колишнього співробітника спецслужби США ЦРУ та Агентства національної безпеки США, колишній представник WikiLeaks Даніель Домшайт-Берг написав: "Він вважався комп'ютерним генієм, але вирішив робити те, що правильно, а не те, що принесе йому багатство". Сноуден "розкрив глобальну систему стеження, справжні масштаби якої незбагненні", - зазначив Домштайт-Берг. У числі "Першовідкривачів" виявилися також американський баскетболіст Джейсон Коллінз , мексиканський кінорежисер та продюсер Альфонсо Куарон, генетик Девід Сінклер, астронавт та геолог Кетрін Салліван.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram