ГоловнаСвіт

КНДР висловила Сеулу співчуття у зв'язку з катастрофою порому

КНДР висловила Сеулу співчуття у зв'язку з катастрофою порому
Фото: chinaconfidential.blogspot.com

Північна Корея висловила в середу, 23 квітня, співчуття Південній Кореї у зв'язку з катастрофою порому "Севол", повідомляє південнокорейське інформаційне агентство "Ренхап".

За даними агентства, відповідна телефонограма була направлена через Товариство Червоного Хреста КНДР.

У південнокорейському міністерстві об'єднання, що отримав телефонограму, розповіли, що в посланні Пхеньян висловив глибоку скорботу у зв'язку з численними людськими жертвами трагедії.

КНДР принесла співчуття Сеулу вперше з 2003 року, незважаючи на те, що відносини Півдня та Півночі залишаються вкрай напруженими. У 2003 році послання Пхеньяна містило співчуття у зв'язку з пожежею в метро міста Тегу, в результаті якого загинули близько 200 людей.

Нагадаємо, пором "Севол" з 476 пасажирами на борту зазнав аварії біля узбережжя Корейського півострова вранці 16 квітня. За останніми даними, жертвами катастрофи стали 150 осіб, ще стільки ж вважаються зниклими безвісти, 174 людини, включаючи капітана та більшість членів команди, були врятовані. Серед пасажирів порома були близько 320 школярів.

Південна та Північна Кореї з 1950 року перебувають у стані війни. Ніяких серйозних зіткнень між сусідами не відбувалося з 1953 року, проте мирний договір між країнами так і не був підписаний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram