ГоловнаСвіт

У Єгипті вбили двох поліцейських і бойовика

Єгипетські силовики все частіше стають жертвами нападів ісламістів

У Єгипті вбили двох поліцейських і бойовика
архив
Фото: EPA/UPG

Єгипетський поліцейський і бойовик були вбиті під час поліцейської спецоперації біля міста Олександрія в середу, 23 квітня, і ще один високопоставлений офіцер поліції загинув внаслідок вибуху його автомобіля поблизу Каїра. Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на Міністерство внутрішніх справ Єгипту.

Згідно із заявою МВС, бойовики відкрили вогонь по правоохоронцях, коли ті прибули штурмувати їх притулок у містечку Борг Ель Араб, розташованому приблизно за 45 км на північний захід від Александрії, в рамках операції щодо "затриманню низки терористичних елементів". Повідомляють, що під час рейду вбили старшого лейтенанта Ахмеда Саада і 25-річного бойовика на ім'я Хасан Абдель Аал з мухафази (провінції) Дакахлія в дельті Нілу. Ще одного бойовика заарештували. Правоохоронні органи вилучили у бойовиків дві автоматичні гвинтівки і "пояс шахіда".

Поліцейським, якого вбили недалеко від Каїра, виявився бригадний генерал Ахмед Закі. Він загинув в Місті ім. 6-го жовтня, розташованому приблизно в 20 км на північний захід від Каїра, на лівому березі Нілу. Державні ЗМІ повідомили, що вибуховий пристрій було поміщено під його машину, і він спрацював біля його будинку.

Напади на єгипетських силовиків почастішали після того, як в липні 2013 року президента-ісламіста Мохаммеда Мурсі відсторонили від влади. Уряд оцінює кількість людей загиблих в таких нападах в 500 осіб. Більшість з них - солдати і поліцейські, однак серед супутніх жертв нерідко виявляються і мирні громадяни. За більшістю таких атак стоять бойовики угрупування "Ансар Бейт аль-Макдіс", що базується на Синайському півострові. У грудні 2013 року це угруповання влаштувало вибух біля відділення поліції в місті Мансура. Тоді загинули 15 людей, понад сотня постраждали.

Зараз у Єгипті проходить підготовка до президентських виборів, які призначені на 26-27 травня. Результати голосування мають бути оприлюднені не пізніше за 5 червня.

Нагадаємо, раніше у вівторок США вирішили відновити постачання озброєнь і військової техніки Єгипту. У Пентагоні заявили, що нова техніка дозволить єгипетській владі ефективніше боротися з бойовиками на Синайському півострові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram