ГоловнаСвіт

Спікера Ради Федерації РФ попросили скасувати закон про блогерів

Рада з прав людини вважає, що закон не відповідає реаліям сучасного Інтернету

Спікера Ради Федерації РФ попросили скасувати закон про блогерів
Валентина Матвиенко
Фото: vesti.kz

Спікера Ради Федерації РФ Валентину Матвієнко попросили скасувати закон про блогерів, прийнятий напередодні Держдумою.

З такою ініціативою виступив голова президентської Ради з прав людини (РПЛ) Михайло Федотов, чий лист було опубліковано на сайті Ради в середу, 23 квітня.

З листа випливає, що багато членів Ради та представників інтернет-індустрії, які брали участь у спеціальному засіданні РПЛ 21 квітня, вважають, що цей закон не відповідає реаліям сучасного Інтернету, а в низці положень суперечить правовій та технічній природі Інтернету.

"Також закон не враховує транскордонний характер відносин, які відбуваються в Інтернеті, що робить його застосування вкрай важким", - йдеться в документі.

Нагадаємо, у вівторок, 22 квітня, Держдума обмежила права популярних блогерів, сторінки яких щодня відвідують більше трьох тисяч користувачів, зобов'язавши їх виконувати вимоги, яким повинні відповідати ЗМІ.

Так, їх зобов'язали стежити, щоб блоги не використовувалися для вчинення злочинів, розголошення держтаємниць, публікацій екстремістських матеріалів, пропаганди порнографії, а також культу насильства та жорстокості. Крім того, популярним блогерам заборонено нецензурно висловлюватися на своїх сторінках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram