ГоловнаСвіт

МЗС РФ: Росія висилає першого секретаря посольства Канади

Висилання відбудеться в якості відповіді

МЗС РФ: Росія висилає першого секретаря посольства Канади

Москва висилає першого секретаря посольства Канади у відповідь на вислання з Оттави помічника російського військового аташе, повідомило джерело в МЗС Росії.

"22 квітня керівництву дипмісії Канади в Москві було оголошено про висилання з РФ в 14-денний термін першого секретаря посольства Маргарити Атанасов", - вказало джерело РИА "Новости".

"Цей крок зроблено у відповідь на недавнє вислання з Оттави помічника російського військового аташе", - зазначив співрозмовник агентства.

Нагадаємо, раніше Канада ввела візові санкції щодо низки російських офіційних осіб у зв'язку з подіями в Україні, а також оголосила про відкликання свого посла з Москви.

Оттава вирішила призупинити всі двосторонні контакти "між канадськими Збройними силами та військовими з Росії" і "призупинити участь у двосторонній Міжурядовій економічній комісії", яка покликана розвивати економічні відносини між Канадою і Росією, і вислала з країни дев'ять російських військовослужбовців, що знаходилися там в рамках програми двосторонніх обмінів між військовими відомствами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram