ГоловнаСвіт

Жертвами терактів на півночі Пакистану стали 9 людей

Таліби заявили про закінчення тимчасового перемир'я з пакистанською владою

Жертвами терактів на півночі Пакистану стали 9 людей
архив
Фото: EPA/UPG

Дев'ять людей загинули і десятки отримали поранення внаслідок двох вибухів і збройних нападів на північному заході Пакистану вранці у вівторок, 22 квітня. Про це повідомляє агентство Рейтер.

За даними агентства, три людини були вбиті і ще 33, зокрема 12 поліцейських, отримали поранення в місті Чарсадда в провінції Хайбер-Пахтунхва. Ще шість осіб, серед яких п'ять поліцейських і водій швидкої допомоги, загинули під час нападу на поліцейську дільницю в місті Пешавар, адміністративний центр Хайбер-Пахтунхву. Окрім того, три людини отримали поранення, коли бойовики відкрили по них вогонь.

Співрозмовник Рейтер у місцевій поліції, Шафіулла Кхан, повідомив, що невідомі встановили вибуховий пристрій на мотоцикл, який припаркували біля поліцейської дільниці в Пешаварі.

"Бомба спрацювала, коли повз неї проїжджав поліцейський фургон із 13 офіцерами. Три людини загинули і 33 отримали поранення, - заявив Кхан. - Схоже, що метою нападу був саме поліцейський фургон".

Прем'єр-міністр Пакистану Наваз Шаріф, який прийшов до влади у 2013 році, обіцяв укласти мир із талібами шляхом переговорів, і зараз він намагається реалізувати свої обіцянки. Ті, однак, домагаються відставки його уряду і запровадження суворих норм шаріату. У лютому сторони конфлікту сіли за стіл переговорів, проте суттєвих результатів це не дало.

16 квітня ісламістський рух "Талібан" офіційно оголосило про завершення 40-денного перемир'я, посилаючись на те, що урядові війська продовжують заарештовувати членів руху. Крім того, таліби звинуватили армію у вбивстві 50 передбачуваних терористів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram