ГоловнаСвіт

Медведєв пообіцяв захистити російський бізнес у разі західних санкцій

За словами російського прем'єра, у СОТ "можна і зуби показати"

Медведєв пообіцяв захистити російський бізнес у разі західних санкцій
Медведев

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв у вівторок, 22 квітня, виступаючи перед Держдумою зі звітом уряду, заявив, що російський бізнес отримає весь необхідний захист у разі недружніх дій з боку Заходу, в тому числі і в рамках СОТ.

"Якщо це обґрунтовано і законно - можна і зуби показати", - сказав глава російського уряду, виступ якого транслюється телеканалом "Россия 24".

При цьому він підкреслив, що компаніям потрібно вчитися працювати в умовах жорсткої конкуренції "і без жодних санкцій".

Прем'єр-міністр також зазначив, що обмеження на діяльність російського бізнесу, пов'язані з платіжними системами, "не повинні залишитися безкарними".

Після анексії Криму Росією в березні низка західних країн ввели проти РФ санкції. Йдеться про блокування рахунків і заборону на в'їзд деяких великих бізнесменів, включаючи мільярдерів Геннадія Тимченка і братів Ротенбергів, а також президента РЗ Володимира Якуніна. Санкції торкнулися також банку "Росія", який тепер фактично не може працювати за кордоном.

Нагадаємо, в понеділок, 21 квітня, американські сенатори закликали Білий дім до жорстких економічних санкцій проти Росії. Раніше повідомляли, що США введуть додаткові санкції щодо Росії, якщо в найближчі дні не буде прогресу в подоланні кризової ситуації в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram