ГоловнаСвіт

Лукашенко пообіцяв робити все, щоб Україна жила спокійно

Президент Білорусі порівняв події в Україні з війною в Сирії

Лукашенко пообіцяв робити все, щоб Україна жила спокійно

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про те, що зробить усе, щоб Україна жила спокійно.

Про це він сказав журналістам під час відвідування мінського Свято-Духового кафедрального собору 20 квітня, повідомляє БЕЛТА.

"В Україні сьогодні відбуваються погані події. І ми, звичайно, будемо робити все для того, щоб Україна жила спокійно", - сказав президент Білорусі.

Лукашенко заявив, що так звана "арабська весна" закінчилася війною в Сирії, і ось тепер уже біля кордонів Білорусі відбуваються подібні події.

"Я тоді вам говорив у посланні білоруському народові: не думайте, що це так далеко від нас, світ сьогодні настільки тісний, що говорити про те, що це далеко, неприйнятно. Дивіться, як склалося: це вже (події в Україні) навіть не біля нашого порогу, це вже в нас", - вважає Лукашенко.

На думку голови білоруської держави, немає у світі нічого дорожчого за мир і спокій.

"Я це кажу не для того, щоб нагнітати обстановку. Білоруси не ті люди, яких можна нахиляти і так далі. Я це говорю для того, щоб ви ще раз засвоїли велику істину: немає на світі нічого дорожчого за мир і спокій", - наголосив Лукашенко.

Нагадаємо, раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що готовий бути посередником у діалозі між Україною і Росією.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram