ГоловнаСвіт

Південний Судан залучив армію до охорони бази ООН

Жертвами південносуданського конфлікту стали вже кілька тисяч осіб

Південний Судан залучив армію до охорони бази ООН
Южносуданские войска
Фото: EPA/UPG

Південносуданська влада в п'ятницю, 18 квітня, наказала військам гарантувати безпеку бази Місії ООН у Південному Судані (МООНПС), яка напередодні зазнала нападу. Про це повідомляє агентство Рейтер

"Тепер у захисті бази бере участь армія. Військовослужбовцям наказано захищати МООНПС, тож більше атак не буде", - повідомив агентство прес-секретар президента Південного Судану Салва Кіїра,  Атені Век Атені.

Увечері 17 квітня озброєний натовп місцевих жителів під виглядом мирних протестувальників увірвався на територію бази і відкрив стрілянину по біженцях, які заховалися там. Унаслідок нападу загинули 48 людей, ще 60 осіб постраждали. Зараз триває розслідування цього інциденту. Поки що нікого з учасників атаки не заарештовано, повідомив Рейтер міністр інформації Міхаель Маквей.

Тисячі людей були вбиті і понад мільйон людей стали вимушеними переселенцями, відколи 16 грудня 2013 року в країні почалися збройні сутички.

За словами президента республіки Салва Кіїра, в країні триває спроба військового перевороту, за яким стоять прихильники колишнього віце-президента Рієка Мачара. Кіїр належить до племені дінка - найчисленнішого в Південному Судані, а Мачара - до нуеру, другий за чисельністю в країні. В ООН побоюються, що сутички між урядовими силами і прихильниками Мачара переростуть у повномасштабну громадянську війну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram