ГоловнаСвіт

Японський прем'єр обговорив ситуацію в Україні з віце-президентом США

Вашингтон та Токіо готуються до підписання двосторонньої торговельної угоди

Японський прем'єр обговорив ситуацію в Україні з віце-президентом США
Синдзо Абэ
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе обговорив телефоном з віце-президентом США Джозефом Байденом низку питань, у тому числі ситуацію в Україні та торговельні угоди. Про це 18 квітня повідомляє агентство Рейтер з посиланням на джерело в адміністрації президента США Барака Обами.

Напередодні американський лідер заявив, що переговори між Росією та представниками Заходу в Женеві, покликані зменшити напруженість в Україні, мають потенціал, однак Вашингтон та його союзники готові накласти додаткові санкції на Москву, якщо ситуація не покращиться.

За словами співрозмовника агентства, під час телефонної розмови обговорювався  візит Обами до Японії, запланований на 23-25 квітня, переговори з Транс-Тихоокеанського партнерства (ТТП), які плануються в рамках створення міжнародної торгово-економічної організації, метою якої є створення зони вільної торгівлі у Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, а також ситуація в Україні.

Зараз Токіо та Вашингтон намагаються вирішити питання, що перешкоджають укладенню двосторонньої торговельної угоди та є життєво важливими для створення ТТП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram