ГоловнаСвіт

Йорданські ВПС знищили кілька сирійських автомобілів

Транспортні засоби намагалися перетнути кордон з Йорданією

Йорданські ВПС знищили кілька сирійських автомобілів
архив
Фото: aroundtheworldineightywaves.com

Винищувачі ВПС Йорданії знищили кілька сирійських автомобілів, які намагалися перетнути кордон, повідомляє 16 квітня агентство Рейтер з посиланням на заяву представника йорданського уряду.

"Кілька транспортних засобів з Сирії здійснили спробу проникнути через кордон", - сказав агентству Мохаммад аль-Момані, який також є членом Кабінету Міністрів Йорданії.

Разом з тим, як зазначає AFP, Міністерство оборони Йорданії заявило: "Літаки королівських ВПС Йорданії знищили кілька бронемашин під час спроби перетину йордано-сирійського кордону".

За даними Рейтер, обстрілу піддалися цивільні автомобілі, що належать сирійським повстанцям. При цьому на машинах були встановлені кулемети.

Територія поблизу південного кордону з Йорданом знаходиться під контролем бойовиків сирійської опозиції. Наразі причини, через які повстанці були змушені шукати притулку на території Йорданії, неясні.

За словами Момані, Амман вкрай стурбований можливістю проникнення сирійських повстанців на територію Йорданії. Раніше йорданська влада посилили контроль 370-кілометрового кордону з Сирією, щоб запобігти припливу в країну бойовиків-ісламістів, котрі раніше приєдналися до бійців сирійської опозиції. Влада країни вважає цих бойовиків загрозою державній безпеці.

На сьогодні на території Йорданії перебувають близько 500 тисяч сирійських біженців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram