ГоловнаСвіт

Верховний суд Індії визнав існування третьої статі

Трансгендерам нададуть ті ж права та пільги, що й іншим меншинам

Верховний суд Індії визнав існування третьої статі
Сексменьшинства в Индии
Фото: EPA/UPG

Верховний суд Індії у вівторок, 15 квітня, визнав третьою статтю так званих трансгендерів, які не вважають себе ні чоловіками, ні жінками. Про це повідомляє агентство Рейтер.

Судді пояснили, що питання стосовно визнання трансгендерів третьою статтю є не соціальним або біологічним, а стосується прав людини.

"Трансгендери також є громадянами Індії. Принцип Конституції полягає у наданні рівних можливостей кожному громадянину, щоб він міг розвиватися та досягти свого потенціалу, незалежно від касти, релігії або статі", - йдеться в заяві суду.

Правозахисники тривалий час закликали уряд Індії надати трансгендерам можливість вказувати в паспортах невизначену стать, посилаючись на те, що в Індії сотні тисяч трансгендерів, які за відсутності юридичного статусу піддаються остракізму, дискримінації, насильству та часто змушені займатися проституцією. Тепер ці люди отримають ті ж соціальні пільги, якими користуються інші меншини в Індії. Йдеться, зокрема, про пільги в освіті, наданні медичної допомоги та робочих місць.

Нагадаємо, зараз в Індії тривають наймасовіші у світі вибори. Остаточні результати загальних виборів в Індії стануть відомі лише 16 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram