ГоловнаСвіт

Внаслідок вибуху в Каїрі постраждали двоє поліцейських

З моменту повалення Мурсі жертвами ісламістів стали близько 500 правоохоронців

Внаслідок вибуху в Каїрі постраждали двоє поліцейських
архив
Фото: EPA/UPG

Внаслідок вибуху, що стався вранці 15 квітня в центрі єгипетської столиці Каїра, постраждали двоє поліцейських. Про це повідомляє Рейтер з посиланням на єгипетське державне телебачення.

Метою організаторів вибуху став поліцейський контрольно-пропускний пункт.

Після того, як в липні 2013 року військове керівництво країни відсторонило президента Мохаммеда Мурсі від влади, кількість нападів на урядові сили безпеки значно зросла. Минулого місяця офіційний Каїр заявив, що втрати єгипетських сил безпеки за цей період становили близько 500 осіб.

У свою чергу, з моменту повалення Мурсі єгипетська поліція вбила сотні його прибічників і членів ісламістського руху "Братів-мусульман".

Зростання насильства в Єгипті відлякало від країни інвесторів, через що економіка найбільшої арабської держави опинилася на межі краху.

Зараз у Єгипті проходить президентська кампанія. На сьогодні фаворитом президентської гонки є колишній міністр оборони Єгипту фельдмаршал Абдель-Фаттах аль-Сісі, який стояв за поваленням Мурсі. На думку спостерігачів, у нього немає реальних супротивників. Аль-Сісі вже заявив, що одним із першочергових його завдань на посту президента стане боротьба з бойовиками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram