ГоловнаСвіт

У Криму почали міняти водійські права на російські

Тимчасова група МВС РФ працюватиме в Криму до кінця 2014 року

У Криму почали міняти водійські права на російські
Фото: Алёна Василевская

У Республіці Крим з 15 квітня почала працювати тимчасова група МВС РФ, яка міняє українські водійські посвідчення на російські, а також видає російські номерні знаки для автомобілів. Про це повідомляє сайт відомства.

Робота тимчасової групи триватиме до кінця цього року. У МВС РФ зазначають, що автомобілі та водійські права можна буде перереєструвати тільки після отримання російського паспорта. При цьому під час заміни прав необхідно пред'явити медичну довідку, і якщо вона була отримана після 21 березня 2014 року, то має бути вже російського зразка. Перескладати іспити жителям півострова при цьому не доведеться.

Номерні знаки для кримських автомобілів матимуть коди "82" для Криму і "92" для Севастополя.

Перед цим у ДІБДР Росії заявляли, що жителі півострова можуть користуватися водійськими посвідченнями українського зразка до кінця 2014 року й екстреної заміни прав у регіоні не буде.

Нагадаємо, 16 березня в Криму пройшов референдум про статус автономії. 21 березня президент Росії Володимир Путін підписав закон про вступ Криму до складу РФ й утворення в країні двох нових суб'єктів.

11 квітня самопроголошена Державна рада Криму ухвалила Конституцію Республіки Крим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram