ГоловнаСвіт

Китай закликав США припинити втручатися у внутрішні справи КНР

Пекін вважає критику китайської влади з боку Вашингтона неприпустимою

Китай закликав США припинити втручатися у внутрішні справи КНР
Фото: thediplomat.com

МЗС КНР у понеділок, 14 квітня, закликало США припинити втручатися у внутрішні справи Китаю, повідомляє Рейтер.

З такою заявою зовнішньополітичне відомство КНР виступило після того, як Вашингтон закликав Пекін звільнити відомого опозиційного активіста.

Так, минулого тижня США заявили, що "глибоко розчаровані" рішенням пекінського суду підтримати чотирирічний тюремний термін для Сюй Чжиюна - правозахисника, який боровся з корупцією та захищав право дітей на освіту. Стурбованість рішенням суду висловив також Євросоюз.

Офіційний представник МЗС КНР Хуа Чуньїн сказала, що Сюй Чжиюн - китайський громадянин, який порушив закон, і його за це покарали.

"Ми закликаємо США припинити критикувати Китай з приводу таких окремих випадків, і припинити використовувати так звані права людини як привід для втручання у внутрішні справи Китаю", - сказала вона на щоденному брифінгу.

Вашингтон регулярно висловлює стурбованість окремими випадками порушення прав людини в Китаї, а американські дипломати з'являються біля будівель суду, де розглядаються справи підсудних. При цьому, як правило, до зали суду вони не допускаються.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram