ГоловнаСвіт

Башар Асад: успіхи армії говорять про швидку поразку повстанців

Союзники сирійського лідера впевнені в його перемозі на президентських виборах

Башар Асад: успіхи армії говорять про швидку поразку повстанців
Башар Асад
Фото: EPA/UPG

Президент Сирії Башар Асад заявив у неділю, 13 квітня, що зараз у трирічному сирійському конфлікті відбувається "поворотний момент" у зв'язку з останніми перемогами його військ над повстанцями. Про це повідомляє Рейтер з посиланням на сирійські державні ЗМІ.

Звертаючись до аспірантів і співробітників кафедри політології Дамаського університету, "Асад вказав на поворотний момент у сирійській кризі, враховуючи безперервні військові досягнення армії та збройних сил у війні проти терору і з точки зору національного примирення", - повідомляє сирійське державне інформаційне агентство SANA.

В останні місяці урядові війська Асада за підтримки ліванського шиїтського руху "Хезболла" відбили у повстанців кілька прикордонних міст і таким чином перекрили повстанцям маршрути поставок допомоги і зброї з Лівану. Окрім того, сирійські війська уклала низку мирних угод з повстанськими загонами в кількох районах Дамаска і його околицях, які через припинення поставок опинилися на межі голоду.

Зараз Сирія готується до проведення президентських виборів, призначених на липень 2014 року. За словами союзників Башара Асада, сирійський лідер, відставки якого опозиція домагається вже три роки, має намір брати участь у виборах, і, найімовірніше, здобуде впевнену перемогу. Однак сам Асад наразі не робив офіційних заяв з цього приводу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram