ГоловнаСвіт

Обама закликав Європу готувати нову порцію санкцій проти Росії

Американський президент поспілкувався телефоном з Ангелою Меркель

Обама закликав Європу готувати нову порцію санкцій проти Росії
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама у телефонній розмові з канцлером Німеччини Ангелою Меркель закликав Європу готуватися до запровадження нових санкцій проти Росії через ситуацію в Україні.

"Президент підкреслив необхідність для США та Євросоюзу, інших світових партнерів бути готовими до того, щоб відповісти на нову ескалацію з боку Росії додатковими санкціями", - йдеться у заяві Білого дому, пише "Інтерфакс".

Сторони торкнулися ситуації на південному сході України, яка "викликає занепокоєння", а також "знову закликали Росію відвести війська від кордону з Україною". Вони підтримали "зусилля уряду України щодо здійснення конституційної реформи", а також висловилися на користь "фінансової підтримки України з боку світового співтовариства".

Нагадаємо, раніше штаб верховного головнокомандувача Об'єднаними збройними силами НАТО у Європі опублікував кілька супутникових знімків "російських військ поблизу України".

Як відомо, 3 квітня президент США Барак Обама підписав схвалений Конгресом закон на підтримку суверенітету, цілісності, демократії та економічної стабільності України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram