ГоловнаСвіт

Влада Афганістану отримала понад 3000 скарг через порушення на виборах

Кандидати в президенти побоюються фальсифікацій результатів голосування

Влада Афганістану отримала понад 3000 скарг через порушення на виборах
Очередь к избирательному участку в Кабуле
Фото: EPA/UPG

Влада Афганістану отримала 3103 скарги у зв'язку з порушеннями під час президентських виборів, які відбулися 5 квітня. Про це 8 квітня повідомляє агентство Рейтер.

Незважаючи на настільки велику кількість зареєстрованих порушень, лише половина з них буде розглядатися, заявив представник незалежної комісії з розгляду скарг. За його словами, про більшість порушень комісію повідомили телефоном, через що реальні докази відсутні.

Три основні претенденти на президентський пост - екс-міністри закордонних справ Залмай Расул і Абдулла Абдулла, і колишній міністр фінансів Ашраф Гані Ахмадзай - також звернулися до комісії з скаргами.

Жителям Кабула надали можливість повідомити про порушення в ході голосування до 24:00 понеділка, проте очікується, що найближчим часом до столиці будуть доставлені заяви про скарги з виборчих дільниць з усієї країни. Про порушення могли повідомляти як виборці, так і спостерігачі.

Голова комісії з розгляду скарг Надер Мохсені заявив, що на скарги не можна закривати очі й додав, що їх розглянуть в найкоротші терміни.

Під час президентських виборів 2009 року зареєстрували 2000 скарг, при цьому понад півмільйона голосів не були зараховані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram