ГоловнаСвіт

ЄС подав на Росію до суду СОТ через заборону на постачання свинини

У ЄС закриття російського ринку називають "застосуванням подвійних стандартів"

ЄС подав на Росію до суду СОТ через заборону на постачання свинини

Представник Єврокомісії Фредерік Вансан у вівторок, 8 квітня, заявив, що Євросоюз подав позов до Світової організації через уведення Росією заборони на постачання свинини, повідомляє ИТАР-ТАСС.

За словами Вансана, ужиті Москвою заходи є диспропорційними. Він також зазначив, що всі випадки африканської чуми свиней, виявлені в Литві та Польщі, були локалізовані владою ЄС. Крім того, єврокомісар з охорони здоров'я Тоніо Борч наголосив, що спалахи хвороби були зареєстровані і на території РФ, у зв'язку з чим закриття ринку є "застосуванням подвійних стандартів".

Росія заборонила ввезення свинини та живих свиней із ЄС 30 січня 2014 року. 7 квітня Россільгоспнагляд також обмежив постачання в РФ усіх видів свинячої продукції з Польщі та Литви. Крім того, в лютому 2014 року Росія призупинила сертифікацію української свинини.

Зазначимо, що імпортна свинина, зокрема шпик і субпродукти, становить близько 27% російського ринку. Обсяг експорту свинячої продукції з ЄС у Росію сягнув минулого року €1,4 млрд.

Раніше, 2013 року, РФ заборонила ввезення американської свинини через наявність у м'ясі стимуляторів, зокрема рактопаміну. Згодом заборону скасували, однак у березні Россільгоспнагляд призупинив дію цього рішення. Зараз свинина зі США в Росію залишається під забороною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram