ГоловнаСвіт

У Сомалі вбито двох працівників ООН

Відповідальність за вбивства покладають на угруповання "Аль-Шабаб"

У Сомалі вбито двох працівників ООН
архив
Фото: EPA/UPG

Два іноземні консультанти, які працювали на агентство ООН з боротьби з наркотиками в Сомалі, були застрелені в понеділок в аеропорту в центральній частині Сомалі, повідомляє Рейтер.

Алім Сіддік, прес-секретар Місії ООН зі сприяння в Сомалі (UNSOM), сказав, що наразі не знати напевне, хто стоїть за вбивством двох людей. За його словами, ООН не називатиме імен і національності загиблих, поки не повідомить їхні родини.

Микола Кей, спецпредставник ООН з питань Сомалі, закликав місцеву владу розслідувати інцидент, що стався в аеропорту Галкайо.

"ООН у Сомалі, як і раніше, має намір надавати нашу життєво важливу підтримку сомалійському народові", - заявив Кей.

ООН витратила мільярди доларів на поліпшення ситуації в Сомалі з 1991 року, проте співробітники організації часто стають мішенями місцевих кланів і все частіше останнім часом зазнають нападів з боку бойовиків угрупування "Аль-Шабаб", яка тісно контактує з терористичною організацією "Аль-Каїда".

У червні 2013 року бойовики "Аль-Шабаб" використали начинений вибухівкою автомобіль, щоб проробити дірку в стіні комплексу ООН, який знаходиться в сомалійській столиці Могадишо. Під час раптової перестрілки після цього були вбиті 22 людини, включно зі співробітниками ООН. У лютому 2014-го бойовики атакували конвой ООН за допомогою вибухового пристрою на дистанційному управлінні, в результаті чого загинули семеро сомалійців. Співробітники ООН у теракті не постраждали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram